JEDNOSMJENSKA NASTAVA U ŠKOLI RAKOVEC

ZAPOČELA JEDNOSMJENSKA NASTAVA U ŠKOLI RAKOVEC

Prvi dan škole za 114 rakovečkih osnovnoškolaca započeo je u posebno veselom tonu, jer ih je dočekalo puno lijepih  iznenađenja. 

Općina Rakovec uspjela je realizirati sve preduvjete za odvijanje jednosmjenske nastave u područnoj osmogodišnjoj školi Rakovec, te postala jedna od rijetkih Općina i škola u RH koja je uspjela postići tako visok standard obrazovanja za svoje učenike.

Realizacija projekta započela je prošle godine gradnjom školske sportske dvorane, energetskom obnovom školske zgrade, te opremanjem, a zahvaljujući Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te Zagrebačkoj županiji koji su sufinancirali ovaj za općinu Rakovec  i sve njene stanovnike iznimno važan projekt.

Također škola je uključena u sustav e škola i dobila je e učionicu s pametnom pločom i tabletima, isto je financirano sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj, putem Operativnog programa konkurentnost i kohezija, a već prije u školu je uveden e dnevnik, te je posebno opremljena učionica za informatiku.

Kao i prošle školske godine, Općina Rakovec nabavila je mape i kolaže za likovni za sve učenike od 1. do 8. razreda, te 216 novih knjiga, naslova lektire za školsku knjižnicu.

Ovo je za rakovečke osnovnoškolce i  sve stanovnike općine Rakovec veliki iskorak i zalog za bolju i sretniju budućnost.

Erasmus + razmjena mladih

Tijekom Erasmus + razmjene mladih Ruralize (15.06. – 23.06.2017.) Kolenica, malo selo u blizini grada Vrbovca, je postala dom mladih iz čak 5 zemalja – Litve, Bugarske, Slovačke, Italije i Hrvatske. Cilj Ruralize razmjene mladih bio je, kroz razmjenu iskustava i primjera dobre prakse iz zajednica sudionika, popularizirati među mladima život u ruralnim sredinama, potaknuti ih na pokretanje novih projekata te potaknuti vololonterstvo kao važan segment života na selu.

Više o Erasmus + razmjeni pročitajte OVDJE

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

U srijedu 07.06.2017. godine održana je konstituirajuća sjednica Općinskog Vijeća Općine Rakovec.
Za predsjednika općinskog Vijeća jednoglasno je izabran Ivan Zadravec, a za zamjenika predsjednika općinskog Vijeća jednoglasno je izabran Franjo Krljan.

 

ZAHVALA

Zahvaljujem svim dragim stanovnicima Općine Rakovec na ogromnoj podršci za načelnicu Općine Rakovec.Ovako veliko povjerenje i zajedništvo, odgovornost je i motivacija za uspjeh i budućnost naše Općine Rakovec.

Općinska načelnica
Brankica Benc

 

EL. PUNIONICA

Općina Rakovec dobila je e-punionicu. E-punionica dodatni je poticaj za nabavu i korištenje električnih vozila kako bi pridonosili smanjenju ugljikova dioksida, povećanju energetske učinkovitosti, te očuvanju okoliša. Punionica je instalirana uz zgradu općine Rakovec, a puniti se mogu električni automobili i električni bicikli. Projekt je financirala Zagrebačka županija.