IZGORIO AUTOBUS U DIJANEŠU

Danas 10.05.2010 oko 14 sati je izbio požar u Dijanešu. Gorio je autobusbus koji je prevozio djecu iz škole. Na požar je krenulo oko 15 rakove?kih vatrogasaca koji su ujedno bili i najbrojniji na požarištu.

U nastavku pro?itajte ?lanak i pogledajte slike iz 24 sata 

Djeca su ostavljala torbe i bježala iz plamtećeg autobusa…

Školarci od 10 do 15 godina na vrijeme su se spasili iz autobusa Čazmatransa koji se zapalio u ponedjeljak oko 14 sati u Dijanešu kraj Vrbovca 

Piše: Igor Zovko  |  zadnja izmjena prije 17 min.

Plač, jecaji, panika, šok. Djeca su bila prestravljena zbog vatre u autobusu. Mogla su živa izgorjeti da vozač nije bio priseban i na vrijeme ih pustio, rekla nam je čitateljica Snježana N. koja je u ponedjeljak oko 14 sati snimila Čazmatransov autobus u plamenu u Dijanešu kraj Vrbovca. Autobus je bio pun školaraca starih od 10 do 15 godina.
– Bus se u vožnji zapalio. Stao je pred nedovršenom autobusnom postajom u Dijanešu da pusti djecu. Vozačica automobila koja je primijetila požar zaustavila se iza autobusa, izašla i upozorila vozača i djecu da im vozilo gori te da moraju izaći. Plamen se u pet minuta proširio autobusom. Djeca su bježala, a neki su ostavljali školske torbe da ne bi živi izgorili. Pokušali smo gasiti vatru aparatima, no nismo mogli ništa. Nagorila je kuća pokraj koje je autobus stao. Elektra je kasnije isključila struju – rekla nam je čitateljica.
U PU zagrebačkoj kažu da nitko od djece, a ni odraslih nije ozlijeđen. Vatrogasci su izašli na teren. Cesta u Dijanešu zatvorena je za promet.