Županijsko natjecanje djece 11.09.2010. – RAKOVEC

U organizaciji Vatrogasne zajednice Zagreba?ke županije i DVD-a Rakovec dana 11. rujna 2010. godine, u Rakovcu je održano je županijsko vatrogasno natjecanje djece.

Na natjecanju je sudjelovalo 76 od 82 prijavljene natjecateljske ekipe iz 20 vatrogasnih zajednica s podru?ja Zagreba?ke županije, i to 47 ekipa u kategoriji djeca muški i 29 ekipa u kategoriji ženska djeca.

Iako nam vrijeme ujutro nije izgledalo obećavajuće, sve pripreme i sam početak natjecanja odvijao se prema predviđenom rasporedu. Natjecateljske ekipe natjecale su se u vježbama s brentačama, a zatim u štafetnoj utrci.

Veliku i nesebičnu pomoć u zahtjevnoj organizaciji ovog vatrogasnog natjecanja dali su domaćini, vatrogasci iz dobrovoljnog vatrogasnog društva Rakovec te načelnik općine Rakovec, gosp. Branko Herček.

Sve natjecateljske ekipe iskazale su primjereno zalaganje i uzorno ponašanje. Također, izvrstan posao su obavili suci, tehničko osoblje i svi ostali koji su sudjelovali organizaciji ovog natjecanja, što u pojedinim trenucima nije bilo jednostavno obzirom na vjetar i kišu koja nas je pratila tokom cijelog prijepodneva.

U kategoriji djeca muški najbolje rezultate postigla je natjecateljska ekipa DVD Deanovec s ukupno 395,80 bodova, drugo plasirana je bila ekipa DVD-a Kurilovec s 395,60 bodova dok je treće mjesto zauzela ekipa DVD-a Buševec s 394,60 bodova.

U kategoriji djeca ženske najbolje su bile članice DVD-a Lonjica s 391,20 bodova, drugo plasirane su bile članice DVD-a Leprovica s 389,90 bodova dok su treće mjesto su zauzele članice DVD-a Koritna s ukupno 389,80 bodova.

Najnepopularnija četvrta mjesta osvojile su ekipe DVD-a Gornji Desinec u ženskoj i ekipa DVD-a Ostrna u muškoj konkurenciji.

Svečano zatvaranje natjecanja uz sudjelovanje puhačkog orkestra DVD-a Gornji Desinec, održalo se oko 14.00 sati kada su se prisutnima kratkim govorom obratili županijski zapovjednik Josip Novosel, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, Predsjednik povjerenstva za natjecanje Zdravko Filipaj te gosp. Branko Herček, načelnik općine Rakovec.

Sve tri prvoplasirane ekipe dobile su medalje i pehare u trajno vlasništvo dok su svim natjecateljskim ekipama podijeljena diplome i prigodni bedževi.

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije i općina Rakovec čestita pobjednicima te svim sudionicima ovog natjecanja!

FOTO: Marina Koščec 

{morfeo 3}