JEDNOSMJENSKA NASTAVA U ŠKOLI RAKOVEC

ZAPOČELA JEDNOSMJENSKA NASTAVA U ŠKOLI RAKOVEC

Prvi dan škole za 114 rakovečkih osnovnoškolaca započeo je u posebno veselom tonu, jer ih je dočekalo puno lijepih  iznenađenja. 

Općina Rakovec uspjela je realizirati sve preduvjete za odvijanje jednosmjenske nastave u područnoj osmogodišnjoj školi Rakovec, te postala jedna od rijetkih Općina i škola u RH koja je uspjela postići tako visok standard obrazovanja za svoje učenike.

Realizacija projekta započela je prošle godine gradnjom školske sportske dvorane, energetskom obnovom školske zgrade, te opremanjem, a zahvaljujući Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te Zagrebačkoj županiji koji su sufinancirali ovaj za općinu Rakovec  i sve njene stanovnike iznimno važan projekt.

Također škola je uključena u sustav e škola i dobila je e učionicu s pametnom pločom i tabletima, isto je financirano sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj, putem Operativnog programa konkurentnost i kohezija, a već prije u školu je uveden e dnevnik, te je posebno opremljena učionica za informatiku.

Kao i prošle školske godine, Općina Rakovec nabavila je mape i kolaže za likovni za sve učenike od 1. do 8. razreda, te 216 novih knjiga, naslova lektire za školsku knjižnicu.

Ovo je za rakovečke osnovnoškolce i  sve stanovnike općine Rakovec veliki iskorak i zalog za bolju i sretniju budućnost.