POSJET PREDSJEDNICE REPUBLIKE HRVATSKE

PREDSJEDNICA REPUBLIKE HRVATSKE KOLINDA GRABAR – KITAROVIĆ POSJETILA JE OPĆINU RAKOVEC

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović 25.01.2019. godine je u sklopu posjeta Zagrebačkoj županiji, posjetila Općinu Rakovec.

Ovo je prvi put u povijesti da Predsjednik države posjećuje općinu Rakovec, što je razveselilo mnogobrojne prisutne stanovnike Općine, koji su se okupili u Rakovcu kako bi se susreli s Predsjednicom Grabar-Kitarović.

Predsjednica Grabar-Kitarović poručila je kako, iako među najmanjima u Županiji, pa i cijeloj Hrvatskoj, naša općina ne smije biti izvan vidokruga središnje vlasti. U tom smislu, dodala je kako se posljednjih godina dosta sredstava i rada uložilo u obnovu i izgradnju prometne infrastrukture, u energetsku obnovu škole i u društvene sadržaje.

Ovom prilikom Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić predstavio je projekt Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb istok, koji će se sufinancirati sredstvima Europske unije, a čija je realizacija započela.

Predsjednicu je dočekala načelnica Brankica Benc, te istaknula kako je dolazak Predsjednice države za sve stanovnike male općine Rakovec izuzetna čast, a ponajprije jer se predsjednica zalaže za ravnomjeran razvoj i demografsku obnovu Republike Hrvatske, te je upoznata kolika je velika uloga malih općina u tome. Upoznala je predsjednicu s mnogim projektima društvene i komunalne infrastrukture, koji su realizirani u općini Rakovec, ponajprije zahvaljujući velikoj potpori Zagrebačke županije, te Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU.  Zaključila je kako ohrabruje da male općine imaju saveznicu u Predsjednici države, jer će to pridonijeti da se počne govoriti istina o malim općinama.