87. Godišnja skupština DVA-a Rakovec

U Rakovcu je u subotu 02.03.2019. godine održana 87. godišnja skupština DVD – a Rakovec, a istoj je nazočio župan Stjepan Kožić. Istaknuo je da su vatrogasci ponos županije, da su prisutni na svim terenima, ne samo u županiji, nego i puno šire, te da spašavajući tuđe živote i imovinu opasnostima izlažu i vlastiti život.

„Zato kroz proračun pokušavamo stvarati uvjete za nabavu neophodne opreme kako biste lakše funkcionirali. I dalje možete očekivati suradnju, ali i pomoć, ne samo s vatrogascima nego i drugim programima bitnima za ovu općinu“, rekao je župan, čestitavši DVD-u Rakovec što puno brige vodi oko edukacije članstva i u radu s podmlatkom. A upravo su na godišnjoj skupštini i dodijeljene diplome članovima DVD-a koji su položili ispit za zvanje vatrogasac. Primilo ih je 17 članova, među njima devet žena, pa DVD Rakovec (kada se novoosposobljenim članicama pribroje i djevojke koje su već ranije položile ovaj ispit) po prvi puta ima i žensko odjeljenje.

O aktivnostima društva u protekloj godini izvješće je podnio predsjednik Ivica Porkulabić koji je izrazio zadovoljstvo sa svim aktivnostima koje su provodili protekle godine i zapovjednik Branko Herček, rekavši da je iza društva mirna godina što se tiče intervencija, ali uzbudljiva što se tiče preventivnih i stručnih sadržaja. Uz župana, prisutnima su se obratili Slavko Povrlišek, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice i načelnica Brankica Benc koja je istaknula kako Općina Rakovec pomaže DVD financiranjem njegove redovite djelatnosti, kao i kroz nabavu opreme, te je Društvu predala tri nova vatrogasna odjela. Dodala je kako je dosta  sredstava uloženo i u vatrogasni dom, na čemu se zahvalila  Županiji i županu, koji su puno pomogli u tome. Zahvalila je Županiji i na tome što podupire i ostale projekte koji se realiziraju u općini.