Novosti u školi Rakovec

Nova dva računala i nove knjige za knjižnicu u školi Rakovec

U osmogodišnjoj područnoj školi Rakovec za početak nove školske godine 2019./2020. Općina Rakovec nabavila je nova dva računala za informatičku učionicu. U informatičkoj učionici sada ima ukupno 18 računala, te svaki učenik za obveznu nastavu informatike ima svoje računalo.

Kako je prošle godine udžbenike za sve osnovnoškolce nabavila Zagrebačka županija, nabavu istih ove godine preuzela je država. Zagrebačka županija ove godine financirala je radne bilježnice za sve osnovnoškolce, dok je Općina Rakovec financirala mape za likovni, te druge potrebne materijale.

Također Općina Rakovec nabavila je i novih 75 knjiga za školsku knjižnicu, nakon što je 2017. godine već donirala 216 knjiga  – naslova lektire, kako bi gradivo lektire bilo što dostupnije učenicima i u rakovečkoj knjižnici.

Računala i knjige učenicima je uručila načelnica Brankica Benc i poželjela im puno uspjeha u novoj školskoj godini, te izrazila zadovoljstvo da je u školu u Rakovcu ove godine upisano kao i lani ukupno 116 učenika od 1. – 8. razreda.

Prvi dan škole obilježen je i jednom zajedničkom fotografijom.