Obilježena 160. obljetnica škole Rakovec

Uz učenike, roditelje, učitelje, ravnatelja 1. OŠ Vrbovec Žarka Popovića i voditeljice PŠ Rakovec Mirjane Burec, svečanosti je prisustvovao župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, pomoćnik Ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, načelnica općine Rakovec Brankica Benc, te brojne uzvanike, obilježena je u Rakovcu 160. godišnjica područne škole Rakovec.
Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin kazao je kako je svojim dolaskom u Rakovec pokazao da nema velikih i malih škola i mjesta, nego samo dobrih primjera i škola.

“Kada imate Županiju koja je vodeća u RH po ulaganjima u odgoj i obrazovanje onda nije iznenađenje imati ovakvu školu, kada imate načelnicu koja zna svaki kutak škole onda znate koliko o njoj brine, kada vidite nasmiješene učitelje onda znate da škola ima dušu, da nema brige za budućnost djece” – rekao je Karin, dodavši da “i ova škola i Zagrebačka županija mogu biti primjer kvalitetne brige o odgoju i obrazovanju”.

Župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić čestitao je na visokoj obljetnici školstva, te dodao: “Puno je upita trebaju li nam male općine ili ih treba ukinuti. Mislim da je škola u Rakovcu dobar primjer kako jedna mala općina, kvalitetnim upravljanjem može osigurati izuzetno kvalitetan život za svoje žitelje, posebno za djecu koja imaju uvjete obrazovanja kakve nemaju ni neki veliki gradovi” – rekao je župan Stjepan Kožić, dodavši da je obveza Županije pomagati manje razvijene sredine i da je obrazovanje i ulaganje u mlade bogatstvo koje je Županija prepoznala.
“Kroz ovu općinu to i dokazujemo” – rekao je župan

Načelnica općine Rakovec – Brankica Benc izrazila je veliko zadovoljstvo svim dosadašnjim poduzetim aktivnostima i realiziranim projektima u školi Rakovec, jer škola Rakovec ima jednosmjensku nastavu, informatičku učionicu, pametnu učionicu, robotiku, 3d printer. Prije dvije godine zgrada škole je energetski obnovljena, te je izgrađena školska sportska dvorana. Sada je novouređena i školska kuhinja, te se otvorila mogućnost pripreme toplih obroka za učenike i mogućnost organizacije produženog boravka.

Zahvalila je Zagrebačkoj županiji i županu Stjepanu Kožiću, bez čije pomoći ovi projekti ne bi mogli biti realizirani, te Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, također na pomoći u realizaciji projekata. “Ovime je postignut nadstandard obrazovanja kakav nemaju niti puno veće sredine u Republici Hrvatskoj” – kazala je načelnica.

Prisutnima su se obratili Žarko Popović, ravnatelj, te voditeljica PŠ Rakovec Mirjana Burec.
Učenici su postavom učionice prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, te pjesmom, plesom i glumom oduševili sve nazočne.