Vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije Zagreb – istok

U petak je u Vrbovcu potpisan povijesni ugovor vrijedan 227.359.096,44 kn bez PDV-a, u okviru ukupne vrijednosti 707.108.262,00 kn bez PDV-a vrijednog EU projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok“, od čega su bespovratna EU sredstva 483.953.846,00 kn, a za područje Vrbovca i okolnih općina.

Najveća je vrijednost ovog projekta što obuhvaća i male sredine, a koje bi teško svojim proračunima mogle izgraditi vodovod, a istim će gotovo 5.000 kućanstava samo na vrbovečkom području dobiti sigurnu pitku vodu. Ugovore s izvođačima radova potpisao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten, a potpisivanju su prisustvovali gradonačelnik grada Vrbovca Denis Kralj i načelnici okolnih općina.

Načelnica općine Rakovec Brankica Benc tom prigodom naglasila je da je to povijesni projekt i ima veliku važnost za podizanje standarda života i poticanje gospodarstva. Istaknula je kako u dijelu općine Rakovec već postoji vodovodna mreža, ali će se ovim projektom ista znatno proširiti. Zahvalila se Zagrebačkoj županiji, županu Stjepanu Kožiću, direktoru Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, Hrvatskim vodama, resornom Ministarstvu koji su dali veliki doprinos da ovaj trenutno jedan od najvećih vodoopskrbnih EU projekata u Hrvatskoj zaživi.