Stanovnicima općine Rakovec povodom Uskrsa

Dragi sumještani, dragi svi,

zahvaljujem svima na strpljivosti, požrtvovnosti i pridržavanju mjera i uputa stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u zaštiti od koronavirusa.

Zahvaljujem djelatnicama naše zdravstvene ambulante, djelatniku ljekarne, djelatnicima u našim rakovečkim trgovinama, našoj poštarici, našima poduzetnicima koji usprkos ovim okolnostima ne otpuštaju radnike. Zahvaljujem se na strpljivosti ugostiteljima i slastičarima, stomatologinji, svima onima koji su morali zatvoriti svoje poslovne objekte. Zaposlenicima koji su usprkos opasnosti od korone virusa svakodnevno na svojim radnim mjestima. Zahvaljujem našim učiteljima i učenicima koji marljivo uče od doma putem novih tehnologija. Zahvaljujem našem župniku na svakodnevnim riječima ohrabrenja putem facea. Crvenom križu Vrbovec i djelatnicama iz naše općine koje opskrbljuju naše starije i potrebite.

Posebno zahvaljujem našim poljoprivrednicima koji su suočeni s nemogućnošću plasiranja svojih proizvoda, ali usprkos tome marljivo cijele dane rade na našim poljima, što je iznimno važno, jer hrana je ono što će nas održati sada i u budućnosti.

Zahvaljujem Stožeru civilne zaštite Općine Rakovec i  DVD – u Rakovec, Policijskoj postaji Vrbovec, koji od 0 – 24 h provode mjere zaštite na području općine.

Ovo su za sve nas okolnosti koje nitko nije očekivao, puno je pitanja za svakog pojedinca,  no uvjerena sam da ćemo svi zajedno uspjeti prvenstveno očuvati zdravlje svih nas, ali i slijedom toga kad prestane ugroza od korona virusa, otvoriti će se sigurno prostor za novi optimizam.

Posebno treba pohvaliti mjere Vlade RH, jer će iste puno pomoći i našim poduzetnicima, te u očuvanju radnih mjesta. Također Zagrebačka županija na prijedlog župana Stjepana Kožića osnovala je fond za pomoć gospodarstvu.

U općini Rakovec sve komunalne djelatnosti uobičajeno funkcioniraju, bez obzira na okolnosti, održavaju se javne površine, javna rasvjeta, redovito se odvozi komunalni otpad, izvršena je deratizacija domaćinstava i javnih površina, održava se mjesno groblje, te uz sve potrebne epidemiološke mjere održati će se i tehnički pregled traktora. Sve započete investicije koje su od interesa stanovnika općine nastaviti će se.

Analiziramo sve moguće socijalne i ekonomske posljedice korona virusa, te će općina kao i uvijek biti  uz sve svoje stanovnike.

Ove godine onemogućeni su naši tradicionalni uskršnji običaji i odlazak u crkvu, ali Uskrs je u nama, u našim srcima i obiteljima, Uskrs je život. Zato ostanite doma, jer to je sada naša najmanja ljudska žrtva za život.

Sretan Vam Uskrs!

Općinska načelnica Brankica Benc