PAMETNA PLOČA ZA PODRUČNU ŠKOLU RAKOVEC

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA NABAVLA JE PAMETNU PLOČU  ZA PODRUČNU ŠKOLU RAKOVEC, A OPĆINA RAKOVEC NABAVITI ĆE RADNE BILJEŽNICE I DRUGE NASTAVNE MATERIJALE ZA SVE UČENIKE ŠKOLE

Učenici Područne škole Rakovec dobiti će besplatne radne bilježnice i druge nastavne materijale koje će osigurati Općina Rakovec, te besplatne udžbenike koje daje RH, a Zagrebačka županija financira novu pametnu pokretnu ploču.

Uz jednosmjensku nastavu, informatiku za sve učenike, robotiku, 3D printer, te uz već postojeću e učionicu s pametnom pločom i tabletima financiranu iz Europskog fonda za regionalni razvoj, škola zahvaljujući Zagrebačkoj županiji dobiva još jednu pametnu ploču s  kamerom koja omogućava video konferencije i prijenos nastavnih sadržaja, a što će biti od velike koristi  za eventualnu ponovnu nastavu na daljinu. Ista kao suvremeno pomagalo u nastavi ujedno usmjerava  učenike u korištenje najnovijih tehnologija. Napori općine Rakovec uz pomoć Zagrebačke županije rezultirali su nadstandardom obrazovanja u općini Rakovec.

Općinska načelnica Brankica Benc – naši su ciljevi od uvijek bili  dostupnost novih tehnologija i znanja za naše učenike, kako bi isti time razvijali kreativnost, ostvarivali osobne afinitete, a inovativnošću doprinosili zajedničkom napretku i budućnosti, posebno u ovim složenim okolnostima ugroze od koronavirusa. Ovime se pokazuje učinkovitost malih sustava, općina, jer je naša škola u općini Rakovec po standardu ispred nekih puno većih i bogatijih sredina, u čemu nam pomaže Zagrebačka županija, župan Stjepan Kožić, kao stalna potpora ravnomjernom razvoju.  

FOTO: Načelnica – Brankica Benc, Žarko Popović – ravnatelj škole, voditeljica – Mirjana Burec, danas na kratkom radnom sastanku u Područnoj školi Rakovec.