Društveni dom Dropčevec

Izgrađen Društveni dom Dropčevec, prva faza nogostupa u Rakovcu dionice od centra do skretanja za Hruškovec i novoasfaltirana cesta Rakovec – Mlaka

U općini Rakovec novoasfaltirana je županijska cesta Rakovec – Mlaka, završeni su radovi na prvoj fazi nove dionice nogostupa u Rakovcu od centra do skretanja u Hruškovec, te je svečano otvoren i novoizgrađeni društveni dom u Dropčevcu. Tim povodom općinu Rakovec je obišao župan Stjepan Kožić.

„Čitavim nizom projekata koje smo realizirali u ovoj općini i danas obišli, kao i izgradnjom nove vodoopskrbne mreže, uslugom javnog prijevoza putnika, a onda i izgradnjom ovog prekrasnog novog društvenog doma želimo stvoriti uvjete za ostanak stanovništva na ovom području, stvoriti dodatnu vrijednost koja će obogatiti njihovu svakodnevnicu, a nadam se da će vrijeme pokazati da smo u tome zajedničkim snagama i uspjeli“, rekao je župan Kožić, dodavši kako Zagrebačka županija niz godina brine za cjelokupni razvoj, a posebno za razvoj manjih ruralnih općina.

Za radove na asfaltiranju županijske ceste Rakovec – Mlaka u duljini 2,6 kilometara Županijske ceste Zagrebačke županije uložile su gotovo dva milijuna kuna. Za prvu fazu izgradnje nogostupa Zagrebačka županija osigurala je 480 tisuća kuna, dok je izgradnju 1,6 milijuna kuna vrijednog društvenog doma, parkirališta i dječjeg igrališta u Dropčevcu sufinancirala s 629 tisuća kuna, dok je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije isti sufinanciralo sa 100.000,00 kuna.

Novoizgrađeni društveni dom Dropčevec posvetio je župnik mr. sc. Darko Rogina.

Načelnica Brankica Benc zahvalila je Županiji na pomoći u realizaciji niza investicija. Istaknula je kako je cilj gradnje društvenoga doma bio potaknuti mlade obitelji da ostanu živjeti na selu. „Ovdje u Dropčevcu mladi zaista ostaju na selu, ovdje imamo puno OPG-ova na kojima zajedno žive i do četiri generacije. Ovo je važan projekt za sve naše mještane, naše udruge, a posebno za djecu, te su u protekloj godini na području općine izgrađena ukupno četiri nova dječja igrališta – u Brezanima, Hudovu, Dvorišću i Dropčevcu“, rekla je načelnica. Također govorivši o prometnoj infrastrukturi

Benc je istaknula kako je obnovljena županijska cesta Rakovec – Mlaka važna ne samo stanovnicima općine Rakovec, nego i susjednim općinama i gradovima, Preseki, Vrbovcu, te Koprivničko-križevačkoj županiji, budući je to glavni pravac prema Sv. Heleni, odnosno autoputu i najkraći put prema Gradu Zagrebu. Također, najavila je da uskoro slijedi nastavak izgradnje druge faze nogostupa, a za što je iz Proračuna Zagrebačke županije osigurano 350.000 kuna.