Općina Rakovec nabavila knjige za natjecanje – Čitanjem do zvijezda

Općina Rakovec nabavila je knjige učenicima Područne škole Rakovec koji sudjeluju u nacionalnom projektu za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja – Čitanjem do zvijezda, pod vodstvom prof. Ljiljane Bušić. Natjecanje je to u znanju i kreativnosti, a zadnje dvije godine učenici su bili jako uspješni i uspjeli su doći do nacionalne razine natjecanja, te tamo postići zapažen uspjeh. Ove godine interes učenika je jako velik, prijavilo se čak 20 učenika.

Općina je nabavila i dodatne knjige za lektiru za 4. razred, a već prije je općina opremila  knjižnicu područne škole Rakovec  s oko 300 naslova lektire.

Također i ove godine, nabavljene su radne bilježnice i ostali školski materijali za sve osnovnoškolce, te je općina sufinancirala udžbenike i školske materijale za sve srednjoškolce s područja općine.

Općinska načelnica Brankica Benc – obrazovanje nam je od uvijek prioritet, te je općina stvorila uvjete nadstandarda obrazovanja u područnoj školi Rakovec, jednosmjenskom nastavom, robotikom,  3D printerom, kojima učenici imaju mogućnost stjecanja znanja o novim tehnologijama, a dostupnost knjigama jako je važna za osobnost svakog učenika.  Na taj način stvaraju se prilike za nove mogućnosti u svijetu rada, za budućnost zajednice i osobni prosperitet. Hvala voditeljici Mirjani Burec, svim učiteljima i čestitke učenicima na izvrsnosti, jer svakodnevno svjedočimo da je znanje i rad pokretačka snaga razvoja, posebno u ovim izazovnim vremenima.